Usein kysytyt kysymykset

Miten pääsen ajamaan?

Ajamaan pääset varaamalla ajan etusivun ”varaa aika”-painikkeella.
Voit toki myös tiedustella vapaita aikoja puhelimitse numerosta 040 8202258 tai sähköpostitse osoitteesta info@racetime.fi. Olemme avoinna maanataista sunnuntaihin klo 9-21.
Tervetuloa!

Mitä on virtuaalinen kilpa-ajo?

Virtuaalinen kilpa-ajo eli simracing on autourheilua simulaattoriohjelmistolla ajettuna. Tavallisesti tavoitteena on pyrkiä mahdollisimman korkeaan realismiin niin hallintalaitteiden kuin fysiikkamallinnuksenkin osalta.

Miksi simulaattorinne liikkuvat niin paljon? Eihän oikea kilpa-auto kallistele juuri lainkaan!

Liikealustaiset simulaattorimme toistavat paitsi auton asennon sen liikkuessa radalla, myös kuljettajaan kohdistuvat G-voimat. Koska laite ei voi liikkua vinhasti ympäri lattiaa, nämä kiihtyvyydet jäljitellään kallistuksin. Esimerkiksi oikealle kääntyvä mutka kallistaa laitetta vasemmalle, joka antaa tunteen keskipakoisvoimasta kohti ulkokaarretta. Kiihdytyksessä laite kallistuu puolestaan taaksepäin, jolloin kuljettaja painuu selkänojaa vasten, jne.

Olen aloittelija, sopiiko tämä minulle?

Jos olet ajanut oikeaa autoa tai pelannut autopeliä ratilla ja polkimilla, osaat kyllä ajaa simulaattoreillamme. Vaikka et tavoittelisikaan kovaa kierrosaikaa tai kilpailuvoittoa, voit silti ajaa unelma-autoja huippuradoilla. Juuri niin nopeaa vauhtia kuin haluat.

Minulla on taipumusta pahoinvointiin VR-laseja käyttäessäni. Jäänkö kotiin?

Joissain tapauksissa liikkeen lisääminen virtuaalitodellisuuskokemukseen vähentää pahoinvointia. Toisaalta, jos auto spinnaa useasti, voi tilanne olla toinen. Suosittelemme aina ajamaan pari ensimmäistä kierrosta rauhassa, jotta rata ja laitteen liikkeet tulevat tutuiksi.

Käytän silmälaseja. Sopivatko VR-lasit niiden päälle?

Pienin varauksin, kyllä. Tämä riippuu silmälasien koosta, mutta toistaiseksi kaikki lasit ovat mahtuneet visiirin sisään.

Tavoittelen voittoa kilpailussa. Minulla on autopeli kotona, voinko harjoitella sillä ennen Racetimeen tuloa?

Tottakai. Mitä teet vapaa-aikanasi, ei kuulu meille.

Muistathan, että kun osallistut Racetimen järjestämään avoimeen kilpailuun, asetamme ohjelmiston realismin maksimitasolle. Toisin sanoen auton hallintalaitteet vastaavat mahdollisimman tarkasti esikuvaansa, vauriomallinnus on päällä ja kaikki ajoavut ovat poiskytkettynä lukuunottamatta auton alkuperäisiä asetuksia (luistonesto, ABS, ym.).

Tavoittelen voittoa kilpailussa. Ovatko kaikki keinot sallittuja?

Avoimet kilpailut ajetaan hyvää etikettiä ja urheiluhenkeä noudattaen. Mikäli koet että kanssakilpailija on kiilannut, estänyt ohittamasta tai muuten tahallisesti haitannut ajoasi / koko kilpailua, ota yhteyttä henkilökuntaan. Huomioimme jokaisen protestin ja käymme kisan uusintatallenteen läpi, puuttuen sääntörikkomuksiin. Räikeimmät tapaukset poistamme radalta välittömästi.

Luethan tarkemmat säännöt tältä sivulta ennen kilpailuun ilmoittautumista.

Tiedän mitä teen ja haluaisin säätää autoani varikolla. Voinko tehdä niin?

Autojen säätäminen on vapaata.

Olen pienikokoinen, yletynkö polkimiin?

Se tuskin on ongelma. Laitteitamme on kokeillut 105-senttinen kuusivuotias, ja säätövara riitti mainiosti.

Olen isokokoinen, mahdunko simulaattoriin?

195-senttisen on vielä nähty ajavan mukavasti simulaattoreitamme. Pidempikin mahtuu, mutta polvitila voi olla rajallinen.
Kuljettajan painorajoitus simulaattoreissamme on 120 kg.

Taidan olla hieman päissäni. Sehän ei kai haittaa, kun nämä ovat kuitenkin vain simulaattoreita?

Meillä ajaminen ja päihteet eivät sekoitu keskenään. Ajokokemus ja kilpailut ovat paljon antoisampia selvin päin. Laitteemme ovat erittäin nopeita ja voimakkaita liikkeissään. Tulethan siis käymään ENNEN mahdollista päihteiden nauttimista, sekä omasi että toisten turvallisuuden vuoksi.

 

Kilpailusäännöt

Arkikisan säännöt

 1. Nämä säännöt ovat voimassa kaikissa Racetimen Arkikisa-kilpailuissa, ellei toisin mainita.
 2. Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu varaussivumme kautta. Mukaan pääsee neljä ensimmäistä ilmoittautunutta. Jos olet estynyt tulemaan paikalle ajoissa, ilmoitathan siitä ensi tilassa.
 3. Kilpailumaksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksupainikkeilla tai käteis-/korttimaksuna tiloissamme.
 4. Ilmoittautuminen on sitova. Palautamme koko ostosumman vain, jos kuljettaja peruu ilmoittautumisensa vähintään kaksi tuntia ennen kilpailusession alkua.
 5. Kuljettajien tulee olla tiloissamme valmiina siirtymään simulaattoriin ja osallistumismaksun suorittaneena kolme minuuttia ennen harjoitusten alkua.
 6. Kilpailussa ajetaan omalla nimellä. Nimimerkit, ym eivät ole sallittuja.
 7. Kuljettajien odotetaan yrittävän parhaansa koko kilpailun ajan. Mikäli kuljettajan epäillään luovuttaneen esim. spinnauksen tai kolarin jälkeen, voidaan häneltä evätä oikeus osallistumasta tuleviin kilpailuihin.
 8. Auton säätäminen ei ole sallittua. Polttoaineen määrää ja rengasseosta voi halutessaan muuttaa. Autoihin on oletuksena tankattu 30 litraa polttoainetta, joka riittää n. 10 minuutin kisarupeamaan ajotavasta riippumatta.
 9. Pienet kontaktit ovat osa autourheilua. Kuitenkin, jos ohitus tapahtuu tönäisyn kautta ja ohittaja selvästi hyötyy tästä, voidaan hänelle langettaa aikasakko. Tämä voi vaikuttaa alentavasti hänen loppusijoitukseensa. Mikäli kuljettaja heti tapauksen jälkeen antaa vapaaehtoisesti paikkansa takaisin, mitään rangaistusta ei langeteta.
 10. Jos jostain syystä poistut radalta, pidä huoli että palaat radalle turvallisesti ja varoen radan muita kuljettajia. Kun palaat radalle, pysy poissa ajolinjalta kunnes saavutat kisanopeuden. Tämä sääntö on ehdoton, vaikka tämä tarkoittaisi ohitettavaksi tulemista. Odota hetki ennen radalle palaamista, jos paluusi estää muiden ajamista ajolinjalla.
 11. Yksi puolustava liike / mutka on sallittua. Jarrutusalueella liikehdintä on kielletty.
 12. Kierroksella ohitettavan kuljettajan on selvästi ja ajoissa annettava tietä ohittajalle, häiritsemättä ajolinjaa tai ajonopeutta.
 13. Mikäli autosi vauriot estävät sen turvallisen hallinnan, sinun tulee vetäytyä kilpailusta ellei ole mahdollista ajaa varikolle muita kuljettajia häiritsemättä.
 14. Muiden kuljettajien kaikenlainen häirintä on kielletty. Jokaiselle tulee antaa mahdollisuus keskittymiseen. Huutelua ajon aikana tulee välttää. Jos haluaa osoittaa mieltään, on monissa autoissamme äänimerkit ja kaukovalojen väläytysmahdollisuus.

Kuukauden rata -kilpailun säännöt

 1. Nämä säännöt ovat voimassa Racetimen Kuukauden Rata -kilpailussa, ellei toisin mainita.
 2. Kilpailuun osallistuu jokainen Kerta-ajo -kokemuksessa ajettu kierros.
 3. Kilpailuun osallistutaan omalla nimellä. Nimimerkit, ym eivät ole sallittuja.